Planning

Van 8 t/m 12 april vinden de laatste repetities in de studio plaats.  

 

In de week van 15 t/m 19 april zijn er geen reguliere lessen.

We dansen die week in het theater tijdens

- de doorloop: maandag 15 april

- generale repetitie: vrijdag 19 april

-  voorstellingen : zaterdag 20 april

 

Op 15, 19 en 20 april gaan alle JDC leerlingen het scheldetheater binnen via de artiesteningang.

Adres Artiesteningang Scheldetheater:

Dijkstraat. Tegenover nummer 68,4531 CR, Terneuzen.

 

Na de voorstellingen is het meivakantie tot en met 5 mei.

 

Van 6 t/m 10 mei is er een aangepast lesrooster i.v.m. het kijken naar de film van de voorstelling (dit rooster volgt z.s.m.)

Vanaf maandag 13 mei beginnen de reguliere lessen weer, het is die week tevens vriendenweek (gratis proeflesweek).

Maandag 15 april Doorloop

Download
Planning doorloop maandag 15 april
JDC Leerlingen update 2! (planning 23 &
Adobe Acrobat document 113.1 KB

* 45 minuten voordat je groep repeteert aanwezig zijn.

Vrijdag 19 april                    Generale repetitie

Tijdsschema vrijdag 19 april                   

16.45 uur            Aankomst leerlingen die meedansen in de finale

17.15 uur            Doorloop Finale (met muziek). 

17.45 uur            Aankomst kinderen les 23-13,23-14 & 23-15 

17.45-18.15 uur Technische doorloop (Toonbeeld+ Les 2302)

 

18.30-19.10 uur Generale repetitie voorstellingsdeel voor de pauze

19.10-19.15 uur Pauze

19.15-20.00 uur Generale repetitie voorstellingsdeel na de pauze

 

Vrijdag 19 april: Generale repetitie

Opgelet! 

* De kinderen van les 23-13,23-14 & 23-15 dansen nog niet mee in de Finale omdat dit voor hen erg laat wordt. Deze leerlingen komen om 17.45 uur aan, 45 minuten voor de start van de generale repetitie.      

* Weet je niet of je voor of na de pauze danst? Zie bijlage voor het programma v.d. voorstelling.

* Bij de generale repetitie oefenen we eerst de finale dans, als warming-up en zodat je na je eigen dans (en nadat je de kleedkamer netjes hebt achtergelaten) direct naar huis kunt. 

Zaterdag 20 april Voorstellingen

 Tijdsschema zaterdag 20 april

13.00 uur aankomst leerlingen bij het theater

13.45-15.30 uur Voorstelling 1

18.45 uur aankomst leerlingen bij het theater

19.30-21.15 uur Voorstelling 2

Zaterdag 20 april: Voorstellingen

Opgelet! De kinderen van les 23-13, 23-14 & 23-15 worden in de pauze van elke voorstelling opgehaald; 40 minuten na aanvang (circa 14.25 uur & 20.10 uur). Er is na de pauze geen begeleiding voor hen aanwezig.


Haar & make-up

Het is belangrijk dat je je basis kleding (zie kleding voorschriften) bezit en past.

 

In de onderstaande bijlage kun je teruglezen wat je zelf meeneemt aan kleding, wat je leent van Jes! Dance Center, hoe je je haar draagt en welke make-up je draagt.

Zorg dat je je haar & make-up al hebt gedaan voordat je naar het theater komt.

 

 

Wees voorzichtig met het aanbrengen van make-up en haarlak in de buurt van je kostuum. Innemen van bandjes van balletpakken met een klein steekje (naaien) en niet met veiligheidsspelden vastzetten, zodat dit goed blijft zitten.

Download
Haar & make-up 2024!.pdf
Adobe Acrobat document 18.6 MB

Algemene tips

* Neem een grote tas mee naar de repetities waar je alles in kunt doen. En eventueel, mocht je deze hebben, een kledinghoes om je kostuum netjes in te vervoeren.

Bij schade, verlies of het kwijtraken van een kostuum zal er een schadevergoeding in rekening worden gebracht !!

 

* De voorstelling kan alleen plaatsvinden met behulp van vrijwilligers. Wij zijn ontzettend dankbaar dat er opnieuw mensen zijn die ons willen helpen om de voorstelling te realiseren. Wees dankbaar, begripvol en geduldig richting deze vrijwilligers.


* Tijdens de doorloop op maandag 15 april hebben ouders/verzorgers toegang tot de theaterzaal (uiteraard in stilte) en backstage. Tijdens de generale repetitie en voorstellingen (19 en 20 april) kan dit NIET. Ouders/verzorgers kunnen dan helaas niet backstage, dit omdat het anders te druk wordt achter de schermen. 


* Woon je niet in Terneuzen en/of is het lastig om tussen de 2 voorstellingen door naar huis te gaan, vraag dan gerust eens aan je groepsgenootjes of je tussen de voorstellingen bij 1 van hen kunt verblijven.


* Let op: alle bovenstaande tijden zijn een schatting. Onder invloed van technische aspecten kan het zijn dat we soms iets sneller of juist later klaar zijn, zorg dus altijd dat je op tijd aanwezig bent. We hopen hierbij op jullie begrip.


* Kun je carpoolen en/of op de fiets komen? Doe dit dan zoveel mogelijk.
Het kan erg druk zijn bij de artiesteningang en parkeren kan lastig zijn. Ook kan je jezelf als ouder/verzorger wellicht wat ontzien door de momenten van halen/brengen met andere ouders te delen.

Veelgestelde vragen

Is er begeleiding aanwezig voor de kinderen? Tijdens de doorlopen op zaterdag 23 maart en maandag 15 april is er geen extra begeleiding. Ouders/verzorgers gaan mee naar binnen en tijdens de repetie in de zaal zitten wachten, natuurlijk in stilte. Tijdens de generale repetitie en voorstelling zal er achter de schermen begeleiding aanwezig zijn voor de kinderen.

 

Moet ik zelf eten meenemen? Je dient zowel voor de repetities, doorlopen als tijdens de voorstelling zelf eten mee te nemen/verzorgen. Hou er rekening mee dat eten in kostuum niet is toegestaan.

Moet ik bij alle repetities aanwezig zijn?   Wanneer je groep vermeld staat dien je aanwezig te zijn. Ben je niet aanwezig bij de doorloop en/of generale repetitie dan kun je helaas NIET meedoen met de voorstelling (tenzij eerder anders is afgesproken met juf Jesca).

 

Hoelaat moet ik aanwezig zijn bij de repetities in het theater? Zie bijlage

De repetitiedag/tijd komt mij niet goed uit, kan dit verzet worden?  In de voorstelling "T(h)ree"  dansen meer dan 150 JDC dansers mee, ook werken we hiervoor samen met diverse andere instellingen en professionals. Hoewel we ons best doen om de planningen zoveel mogelijk bij iedereen te laten aansluiten (bedtijden, schooltijden, werktijden) zijn we ons ervan bewust dat we dit niet voor iedereen goed kunnen doen. Wij hopen dan ook op jullie flexibiliteit, medewerking en begrip.

 

 

KAARTVERKOOP

 

Alle geïnteresseerden kunnen, na aanschaf van een kaartje, naar onze voorstellingen komen kijken. Kaarten kunnen worden besteld via www.zeelandtheaters.nl Heb je vragen over de kaartverkoop dan kun je contact opnemen met het Scheldetheater. 

 

 

FOTO EN FILM

 

Tijdens de voorstelling is het niet toegestaan om foto of video-opnames te maken. Veelal leidt dit dansers en andere bezoekers af.  Er worden professionele foto’s en video opname gemaakt.  U kunt een usb stick met de foto's en video's bestellen:

* in de foyer van het theater via een bestellijst

* of na de voorstelling (vanaf 21 april tot uiterlijk 9 mei !) kan dit door het sturen van een email naar kaartverkoopjdc@gmail.com met als titel "usb stick bestellen" en met daarin vermeld het aantal gewenste usb sticks, de naam van de leerling en het lesnummer.

 

De kosten bedragen €17,50 per USB en kunnen worden overgemaakt naar 

IBAN: NL 09 KNAB 0257 5756 77 t.a.v. Jes! Dance

onder vermelding van de titel  'USB stick T(h)ree', de naam van de leerling en het lesnummer

 

Gezocht

Lijkt het jou leuk om te zien hoe het er backstage aan toegaat bij een theater voorstelling en hou je van aanpakken?

Dan zijn wij op zoek naar jou! om onze decorploeg te vervolledigen. Meer informatie ? Neem contact op via 06-45709750.