Lesaanbod

Jes! Dance Center biedt een gevarieerd dansaanbod. Hieronder vind je een overzicht van onze reguliere danslessen. 

Staat jouw favoriete dansstijl er niet tussen? Stuur ons gerust een berichtje.

Jes! Dance Center werkt met breed geschoolde dansdocenten, sommige dansstijlen worden niet, of nog niet, op reguliere basis aangeboden binnen onze school. Deze zijn op aanvraag wel beschikbaar voor bijvoorbeeld workshops, kinderfeestjes of bedrijfsuitjes (teambuilding).

 

Klassiek ballet

Tijdens de balletles werken we door middel van verschillende oefeningen, aan de barre en in de zaal, onder andere aan lichaamshouding en lichaamscontrole. Techniek, lenigheid, uithoudingsvermogen, discipline, muzikaliteit, coördinatie, kracht, elegantie, en uitstraling komen tevens aan bod. Ook maken we tijdens deze lessen kennis met, bekende choreografen en choreografieën zoals Hans van Manen en bijvoorbeeld het Zwanenmeer. Dit doen we door middel van film, afbeeldingen, het gebruik van de muziek en/of het instuderen van repertoire. Ballet wordt ook wel gezien als de basis van alle academische dansvormen en de bijbehorende technieken vormen een goede basis voor iedere allround danser.

 

Wanneer je oud genoeg bent, je voeten uitgegroeid zijn en je voldoende klassieke ballet training hebt gevolgd kun je op spitzen leren dansen. De docenten bepalen of en wanneer een leerling hier klaar voor is.

 

Moderne dans

Moderne dans is een expressieve dansstijl die uitgaat van natuurlijke bewegingen zoals springen, draaien, rollen en zwaaien. Moderne dans kent minder vaste regels en bewegingen, zoals bij klassiek ballet het geval is, maar bevat ondanks dat wel veel uitdagende technieken die je je tijdens de moderne les eigen leert maken. Spanning & ontspanning, balance & off balance, verschillen in dynamiek, gebruik van verschillende lagen in de ruimte (Floorwork), muzikaliteit, adem en zwaartekracht zijn kenmerkend voor de moderne dansstijl. Tijdens de lessen werken we veel met uitersten, zowel motorisch (grote versus kleine bewegingen) als artistiek (abstracte dansen afgewisseld met heel expressieve) als muzikaal,  waardoor een hele afwisselende dansles ontstaat.

 

Jazz dance mix

Jazzdans wordt gekenmerkt door muzikaliteit (swing), eigen creatieve inbreng en dynamisch & grounded bewegen. Daarnaast zijn danstechniek, dansgevoel en expressie erg belangrijk en werken we in de les aan coördinatie, lenigheid, kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en lichaamsbewustzijn. Naast de traditionele jazzdans technieken is er in de jazz dance mix lessen ook aandacht voor andere dansstijlen- en culturen zoals vanuit de hiphop, musicaldans, vintage jazz, swing, salsa, afrikaanse dans en meer. 

 


Pre-ballet

Tijdens de pre-ballet lessen ligt de nadruk op het spelenderwijs en op een fantasierijke manier kennismaken met verschillende dansstijlen en danstechnieken. De klassieke ballettechniek vormt hierbij de basis, maar ook improvisatie, spel, niet-westerse dans en jazzdans komen hierbij veelvuldig aan bod. Ook kunnen de danslessen invloeden en onderdelen bevatten vanuit andere dansstijlen en culturen. De lessen vormen de basis voor het op latere leeftijd volgen van alle overige lessen die we in de dansschool aanbieden.

 

Jes! Dance Company

Gemotiveerde leerlingen kunnen zich aanmelden voor de company van Jes! Dance Center. De leerlingen die hier uiteindelijk voor geselecteerd worden, werken in deze groep op een gevorderd niveau aan choreografie. Met als doel om regelmatig op te treden op verschillende podia. De leerlingen in deze groep volgen minimaal 1 keer per week klassiek ballet, bij Jes! Dance Center, en hebben zich ook binnen andere dansstijlen ontwikkeld.

 

Kidsdance

Tijdens de kidsdance lessen worden kinderen voorbereid voor jazz dance mix lessen. Kinderen leren tijdens deze lessen de basistechnieken van verschillende jazzdans stijlen en komen daarnaast in aanraking met invloeden en onderdelen vanuit andere dansstijlen en dansculturen zoals vanuit de hiphop, musicaldans, vintage jazz (shuffle), swing, salsa, afrikaanse dans en meer.

 


Pilotproject lessen

Tijdens deze pilotproject lessen maken we kennis met een dansstijl/ bewegingsles die (nog) niet wordt aangeboden binnen Jes! Dance Center. Dit doen we door gedurende een aantal weken achter elkaar, steeds 1 uur per week, les te volgen binnen deze stijl. Het aanbod zal zeer divers zijn en dit geldt ook voor de deelnemers. Dus lijkt het je leuk om hieraan deel te nemen? Lees dan hieronder verder,  ontdek welk project bij jou past en meld je aan.


Alle pilotproject lessen vinden plaats in onze studio aan de van Steenbergenlaan 2 in Terneuzen. Voor alle lessen raden wij aan om comfortabele kleding te dragen (stretch) waarin je gemakkelijk kunt bewegen, buitenschoenen zijn niet toegestaan! 

Mocht je niet beschikbaar zijn gedurende alle onderstaande lesweken, maar de les wel eens willen proberen, dan is instromen voor 1 of een aantal lessen ook mogelijk. Aanmelden voor 1 of meerdere pilot projectlessen? Stuur een e-mail met daarin je naam, telefoonnummer en leeftijd/danservaring naar info@jesdancecenter.com en dan nemen we z.s.m. contact met je op.

  

 

 

Dans workout “Get Ready for the summer”

Docente: Jesca Donken

Datum: Donderdag 6, 13, 20 en 27 juni 2019

Tijd: 20.15- 21.15 uur

Prijs: Losse les € 9,- of 4 lessen voor €32,50

Leeftijd: 15 +

Tijdens deze les werken we met behulp van swingende choreografieën met name aan het uithoudingsvermogen. Maar ook de Buik, Billen en Benen (BBB) krijgen met behulp van speciale oefeningen extra aandacht. Dans wordt tijdens deze les ingezet als trainingsmethode, dus trek je dansschoenen aan en maak je klaar voor een uurtje flink zweten!

 

 

De volgende projecten hebben reeds plaatsgevonden.

 

Stretch lessen             

Docente: Jesca Donken

Datum: Dinsdag 4, 11, 18, 25 september & dinsdag 2 en 9 oktober 2018 (6x)

Prijs: losse les € 9,- of 6 lessen voor €50,-

De stretch lessen worden aangeboden ter ondersteuning van onze danslessen. De lessen bevatten elementen uit de Pilates, yoga, gyrokenisis en stretch zoals we die uit de danslessen kennen. Gedurende 6 weken werken we met behulp van verschillende oefening aan de verbetering van de flexibiliteit en kracht.

Voor de stretch lessen is het, wanneer je deze bezit, aan te raden een eigen matje mee te nemen. 

 

Da(ns) kan ik!

Docente: Jesca Donken, Anja Vermast & Petra de Pooter

Datum: Dinsdag 6, 13, 20 en 27 november

Prijs: Losse les € 9,- of 4 lessen voor € 32,50

Leeftijd: toegankelijk voor alle leeftijden

“ Da(ns) kan ik!”  is een samenwerking van Anja Vermast (SVRZ, Axel), Petra de Pooter (Zorgsaam de Blaauwe Hoeve) & Jesca Donken (Jes! Dance Center), met als doel om dans voor een bredere doelgroep toegankelijk te maken in de regio Zeeuws-Vlaanderen.

In november starten de lessen waarbij mensen met én zonder fysieke beperking wekelijks samen dansen onder begeleiding van een professionele dansdocente. En waar men kan kennismaken met elkaar en inclusiedans. Een dansvorm waaraan ieder op zijn of haar eigen manier en niveau kan deelnemen. Want op aangepaste wijze dansen, ook als het lichamelijk bijna niet meer gaat, dat is ook voor u mogelijk!

 

Boysclass

Docente: Jesca Donken

Datum: Dinsdag 8, 15, 22, 29 januari & 5 en12 februari 2019

Prijs: Losse les € 9,- of 4 lessen voor €32,50

Leeftijd: jongens van 6 tot en met 16 jaar

Tijdens deze lessen, met name gericht op jongens, werken we op een dansante manier onder andere aan floorwork, trucs, krachttraining en verschillende sprongtechnieken. Kracht, eigenheid en muzikaliteit vormen de kern van deze les.

Zomer workshops

Ook tijdens de zomerstop, in juli & augustus wanneer er geen reguliere danslessen worden gegeven, willen we jullie graag de mogelijkheid bieden om te dansen. Daarom organiseren we een aantal zomerworkshops. De workshops worden gegeven door verschillende inspirerende externe dansdocenten. De kosten bedragen €18,50 per workshop voor leden van Jes! Dance Center. 

Ben je geen lid maar wil je toch deelnemen aan 1 of meerdere workshops? Dat kan! In dat geval betaal je € 20,- per workshop.

 

 

Schrijf je nu in voor de workshop door het sturen van een e-mail met daarin je naam, telefoonnummer (en indien je lid bent bij JDC je lesnummer) en de naam/ datum van de workshop(s) waar je aan wilt deelnemen naar info@jesdancecenter.com. We nemen dan z.s.m. contact met je op.

 

Maandag 8 juli , 19.30-21.00 uur                Urban door Lieve de Groeve

De eerste workshop wordt verzorgd door gerenomeerd collega Lieze de Groeve. Lieze was betrokken bij de oprichting van dansschool Made2Move. Van 2013 tot en met 2018 was Lieze, naast fulltime dansdocente, tevens werkzaam als artistieke leiding van de afdeling Hiphop van Il Cigno dansstudio's in Gent. Hier kwam ze in aanraking en samenwerking met diverse andere dansstijlen en richtte ze haar eigen danscrew op " Shockwave". Met deze crew behaalde Lieze in 2017 zilver op het WK streetdance in Glasgow! 

 

Naast haar werkzaamheden als dansdocente, choreografe en artistiek leidster helpt Lieze ook mee bij de organisatie van diverse danscompetities.  Lieze houdt duidelijk niet van stilzitten en haar choreografie vol krachtige, explosieve bewegingen op herkenbare muziek zal er zeker voor zorgen, dat jullie ook willen meebewegen!

 

 

Maandag 22 juli, 19.30-21.00 uur         Lyrical Jazz door Jonas Veeckman

De workshop Lyrical Jazz, een dansstijl waarbij de choreografie wordt gemaakt en uitgevoerd aan de hand van de tekst van de muziek, wordt verzorgd door Jonas Veeckman.

 

 

Jonas Veeckman volgde naast Jazzdance ook een jarenlange training in diverse andere dansstijlen waaronder modern ballet, klassiek ballet en urban waardoor hij een allround danser genoemd kan worden. Dit alles deed hij door het volgen van lessen bij diverse gerenommeerde danspioniers en pedadogen, en tijdens Belgische en internationale dansstages. 

 


Jonas danst in dansgezelschap ‘Pro Arte’ en bij ‘Sako Compagnie’, dat al diverse dansprijzen wist te behalen. Daarnaast maakte hij jarenlang deel uit van het Showteam van ‘Balletschool Ann Sophie Deweer’(Eeklo), en daar ging hij ook voor het eerst als choreograaf aan de slag. Inmiddels is Jonas als choreograaf werkzaam voor diverse evenementen en voorstellingen waaronder de musicalproductie ‘HAIRPSRAY’(Knokke).

En als dansdocent voor verschillende dansscholen in België.

 

Tijdens zijn workshop neemt Jonas ons mee naar zijn danswereld, waar zowel liefhebbers van moderne als jazzdans, enthousiast zullen worden van Jonas passie voor dans!

 

Maandag 19 augustus, 19.30-21.00 uur Contemporary door Davide Bellotta 

Meer informatie volgt z.s.m.