Lesaanbod & inschrijving voor tieners & volwassenen

Wil jij ook lid worden van Jes! Dance Center. Dat kan weer vanaf augustus 2022 !

Meer informatie volgt z.s.m 

 

 


Klassiek ballet

Tijdens de balletles werken we door middel van verschillende oefeningen, aan de barre en in de zaal, onder andere aan lichaamshouding en lichaamscontrole. Techniek, lenigheid, uithoudingsvermogen, discipline, muzikaliteit, coördinatie, kracht, elegantie, en uitstraling komen tevens aan bod. Ook maken we tijdens deze lessen kennis met, bekende choreografen en choreografieën zoals Hans van Manen en bijvoorbeeld het Zwanenmeer. Dit doen we door middel van film, afbeeldingen, het gebruik van de muziek en/of het instuderen van repertoire. Ballet wordt ook wel gezien als de basis van alle academische dansvormen en de bijbehorende technieken vormen een goede basis voor iedere allround danser.

 

Spitzen

Wanneer je oud genoeg bent, je voeten uitgegroeid zijn en je voldoende klassieke ballet training hebt gevolgd kun je op spitzen leren dansen. De docenten bepalen of en wanneer een leerling hier klaar voor is.

Ballet basis

Tijdens dit kwartier, na afloop van de wekelijkse les klassiek 16+, is er tijd voor extra verdieping. Elke week behandelen we 1 specifieke klassiek ballet bewegingen die tijdens de les aan bod is gekomen. Hoe heet deze beweging, welke spieren gebruik je precies, waar komt de beweging vandaan, hoe kun je deze het beste uitvoeren?Moderne dans

Moderne dans is een expressieve dansstijl die uitgaat van natuurlijke bewegingen zoals springen, draaien, rollen en zwaaien. Moderne dans kent minder vaste regels en bewegingen, zoals bij klassiek ballet het geval is, maar bevat ondanks dat wel veel uitdagende technieken die je je tijdens de moderne les eigen leert maken. Spanning & ontspanning, balance & off balance, verschillen in dynamiek, gebruik van verschillende lagen in de ruimte (Floorwork), muzikaliteit, adem en zwaartekracht zijn kenmerkend voor de moderne dansstijl. Tijdens de lessen werken we veel met uitersten, zowel motorisch (grote versus kleine bewegingen) als artistiek (abstracte dansen afgewisseld met heel expressieve) als muzikaal,  waardoor een hele afwisselende dansles ontstaat.Jazz Dance Mix

Jazzdans wordt gekenmerkt door muzikaliteit (swing), eigen creatieve inbreng en dynamisch & grounded bewegen. Daarnaast zijn danstechniek, dansgevoel en expressie erg belangrijk en werken we in de les aan coördinatie, lenigheid, kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en lichaamsbewustzijn. Naast de traditionele jazzdans technieken is er in de jazz dance mix lessen ook aandacht voor andere dansstijlen- en culturen zoals vanuit de hiphop, high heels, musicaldans, vintage jazz, swing, salsa, afrikaanse dans en meer!Dansmix

Tijdens de dansmix les trainen we door het gebruik van verschillende dansstijlen ons lichaam. Onder andere BBB-oefeningen (buik-billen-benen), coördinatie oefeningen, arm spiertrainingen, conditiedansen en stretches voor de lenigheid wisselen elkaar af.

 

De oefeningen worden klassikaal, maar gedifferentieerd aangeboden waardoor ieder op zijn of haar eigen niveau de les kan volgen. Mede hierdoor is deze les ook heel goed te volgen voor mensen met fysieke beperkingen (zoals bijvoorbeeld reumatische aandoeningen, long-covidklachten,ouderdomskwaaltjes). De invloeden vanuit de verschillende dansstijlen zoals fitdans, jazzdans, salsa, Afrikaanse dans, moderne dans en barre-workout en de bijpassende diverse muziek maken de dansmix les een zeer afwisselende les. 

 

Tip! Vanaf oktober start de cursus "yoga:stretch & relax" (zie hieronder). De combinatie van deze lessen zorgt voor een volledige training & ontspanning van lichaam & geest.  Deze lessen kunnen apart van elkaar gevolgd worden. Maar voor een volledige ervaring adviseren wij om "dansmix" en "yoga:stretch & relax" te combineren.

 

Voor inschrijving zie JDM

 Jes! Dance Company

Start vanaf oktober

Gemotiveerde leerlingen kunnen zich aanmelden voor de company van Jes! Dance Center. De leerlingen die hier uiteindelijk voor geselecteerd worden, werken in deze groep op een gevorderd niveau aan choreografie. Met als doel om regelmatig op te treden op verschillende podia. De leerlingen in deze groep volgen minimaal 1 keer per week les, bij Jes! Dance Center, en hebben zich ook binnen andere dansstijlen ontwikkeld.

 

Aanmelden via info@jesdancecenter.com