Lesaanbod & inschrijving voor tieners & volwassenen

Wil jij ook lid worden van Jes! Dance Center. Dat kan!

Kijk op de pagina Lesaanbod & inschrijving en volg het stappenplan, heb je stap 1 afgerond.

Selecteer dan vervolgens hieronder de les of lessen die je wilt volgen, voeg ze toe aan het winkelmandje, klik op bestellen en volg de instructies.

 

Voor alle onderstaande inschrijvingen geldt dat je je inschrijft voor een volledig seizoen, september 2021 tot en met juni 2021. 

* 1e betaaltermijn, september t/m januari

* 2e betaaltermijn, februari t/m juni

Met uitzondering van inschrijvingen die plaatsvinden in de eerste 2 weken van februari 2022 (proeflesweek), je schrijft je dan enkel in voor de tweede termijn.

 

Wanneer je 2 of meer lessen wilt volgen en selecteer dan je leskorting op de algemene pagina: lesaanbod & inschrijving !


Klassiek ballet

Tijdens de balletles werken we door middel van verschillende oefeningen, aan de barre en in de zaal, onder andere aan lichaamshouding en lichaamscontrole. Techniek, lenigheid, uithoudingsvermogen, discipline, muzikaliteit, coördinatie, kracht, elegantie, en uitstraling komen tevens aan bod. Ook maken we tijdens deze lessen kennis met, bekende choreografen en choreografieën zoals Hans van Manen en bijvoorbeeld het Zwanenmeer. Dit doen we door middel van film, afbeeldingen, het gebruik van de muziek en/of het instuderen van repertoire. Ballet wordt ook wel gezien als de basis van alle academische dansvormen en de bijbehorende technieken vormen een goede basis voor iedere allround danser.

 

Spitzen

Wanneer je oud genoeg bent, je voeten uitgegroeid zijn en je voldoende klassieke ballet training hebt gevolgd kun je op spitzen leren dansen. De docenten bepalen of en wanneer een leerling hier klaar voor is.

Ballet basis

Tijdens dit kwartier, na afloop van de wekelijkse les klassiek 16+, is er tijd voor extra verdieping. Elke week behandelen we 1 specifieke klassiek ballet bewegingen die tijdens de les aan bod is gekomen. Hoe heet deze beweging, welke spieren gebruik je precies, waar komt de beweging vandaan, hoe kun je deze het beste uitvoeren?

Klassiek ballet

€ 152,50Moderne dans

Moderne dans is een expressieve dansstijl die uitgaat van natuurlijke bewegingen zoals springen, draaien, rollen en zwaaien. Moderne dans kent minder vaste regels en bewegingen, zoals bij klassiek ballet het geval is, maar bevat ondanks dat wel veel uitdagende technieken die je je tijdens de moderne les eigen leert maken. Spanning & ontspanning, balance & off balance, verschillen in dynamiek, gebruik van verschillende lagen in de ruimte (Floorwork), muzikaliteit, adem en zwaartekracht zijn kenmerkend voor de moderne dansstijl. Tijdens de lessen werken we veel met uitersten, zowel motorisch (grote versus kleine bewegingen) als artistiek (abstracte dansen afgewisseld met heel expressieve) als muzikaal,  waardoor een hele afwisselende dansles ontstaat.


Modern

€ 152,50


Jazz Dance Mix

Jazzdans wordt gekenmerkt door muzikaliteit (swing), eigen creatieve inbreng en dynamisch & grounded bewegen. Daarnaast zijn danstechniek, dansgevoel en expressie erg belangrijk en werken we in de les aan coördinatie, lenigheid, kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en lichaamsbewustzijn. Naast de traditionele jazzdans technieken is er in de jazz dance mix lessen ook aandacht voor andere dansstijlen- en culturen zoals vanuit de hiphop, high heels, musicaldans, vintage jazz, swing, salsa, afrikaanse dans en meer!

JDM

(Jazz) Dance Mix 

€ 152,50Dansmix

Tijdens de dansmix les trainen we door het gebruik van verschillende dansstijlen ons lichaam. Onder andere BBB-oefeningen (buik-billen-benen), coördinatie oefeningen, arm spiertrainingen, conditiedansen en stretches voor de lenigheid wisselen elkaar af.

 

De oefeningen worden klassikaal, maar gedifferentieerd aangeboden waardoor ieder op zijn of haar eigen niveau de les kan volgen. Mede hierdoor is deze les ook heel goed te volgen voor mensen met fysieke beperkingen (zoals bijvoorbeeld reumatische aandoeningen, long-covidklachten,ouderdomskwaaltjes). De invloeden vanuit de verschillende dansstijlen zoals fitdans, jazzdans, salsa, Afrikaanse dans, moderne dans en barre-workout en de bijpassende diverse muziek maken de dansmix les een zeer afwisselende les. 

 

Tip! Vanaf oktober start de cursus "yoga:stretch & relax" (zie hieronder). De combinatie van deze lessen zorgt voor een volledige training & ontspanning van lichaam & geest.  Deze lessen kunnen apart van elkaar gevolgd worden. Maar voor een volledige ervaring adviseren wij om "dansmix" en "yoga:stretch & relax" te combineren.

 

Voor inschrijving zie JDM

 Jes! Dance Company

Start vanaf oktober

Gemotiveerde leerlingen kunnen zich aanmelden voor de company van Jes! Dance Center. De leerlingen die hier uiteindelijk voor geselecteerd worden, werken in deze groep op een gevorderd niveau aan choreografie. Met als doel om regelmatig op te treden op verschillende podia. De leerlingen in deze groep volgen minimaal 1 keer per week les, bij Jes! Dance Center, en hebben zich ook binnen andere dansstijlen ontwikkeld.

 

Aanmelden via info@jesdancecenter.com

 

 

 NIEUW!

Aankomend seizoen introduceren we onderstaande nieuwe cursussen. De aanmelding/inschrijving hiervoor start vanaf september.

Is 1 van de cursussen al gestart, maar heb je wel interesse om deze alsnog te volgen? 

Laat dit ons weten, dan kijken we wat we voor je kunnen doen. 

Beginners

Vanaf maandag 31 januari start er een nieuwe 10 wekelijkse cursus.

Tijdens deze cursus voor beginnende dansers leren volwassenen en jongvolwassenen op een ontspannen manier de basis aan van diverse dansstijlen. Dit zodat je kan ontdekken welke dansstijl het beste bij je past. Beginners cursussen in eerdere seizoen hebben aangetoond dat dit het instromen in 1 van onze andere lessen nog gemakkelijker maakt! 

 

Deze cursus duurt 10 weken, van 31 januari tot en met 11 april.

In de week van 28 maart is er geen les i.v.m. de voorjaarsvakantie.

 

Vanaf maandag 31 januari wekelijks op..

* maandag van 18.30-19.30 uur

 

Cursus aanbod

10 weken: beginners

 

€ 95,00