Visie

De docenten van JDC vinden het belangrijk dat leerlingen zich gezien en gewaardeerd voelen, zichzelf kunnen zijn binnen de school een dan danslessen.

 

We werken vanuit een positieve stimulans, zien gezelligheid als een belangrijk lesdoel, voorzien de leerlingen van oprechte opbouwende en enthousiasmerende feedback, ondersteund door professionele vakkennis en danstechniek. Dit om de leerlingen vertrouwen te geven. Zo willen wij ervoor zorgen dat onze leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen, kunnen schitteren als dansers en hen op een veilige manier plezier laten beleven aan dans!

 

Naast het uitdagen van de leerlingen, vinden de docenten van JDC het belangrijk om ook zichzelf te blijven uitdagen en vernieuwen. Dit doen zij onder andere door het volgen van cursussen en het bezoeken van voorstellingen. Om zo de leerlingen te kunnen blijven verrassen met diverse, eigentijdse, creatieve en plezierige lessen!

 


Docenten team

Jesca Donken

 

Zakelijke en artistieke leiding. Docente Klassiek ballet, Moderne dans, Jazz dance mix en kids dance 

 

Opleiding

Codarts Bachelor of Dance in Education (Dansacademie Rotterdam) & MBO Dans (Goes). 

Uitwisselingsstudent aan de dansacademies van Kaapstad (UCT) en Parijs (IFPRO).

 

Ervaring

Tijdens haar dansstudies deed Jesca ervaring op als dansdocente bij verschillende (dans)scholen in onder andere Nederland, België en Zuid-Afrika. Daarnaast liep ze stage bij dansgezelschappen zoals Zenith Dance Company (Bombay, India), Stopgap (Guildford, UK) en Conny Janssen Danst (Rotterdam, Nederland). Ook danste Jesca mee in verschillende uiteenlopende producties.

Tijdens haar afstudeerperiode aan Codarts (2016) startte Jesca haar eigen bedrijf: Jes! Dance. Hiermee verrichte ze de afgelopen jaren werkzaamheden voor onder andere Cultuur Educatie Zeeuws-Vlaanderen, DanZee, Health Center Bodyline, SVRZ, Il Cigno dansstudio's en vele andere opdrachtgevers in Nederland en België. 

Ook was Jesca van 2016 tot en met 2018 als dansdocente in dienst bij Balletschool Lilianne Butler. In 2018 nam ze de school van Lilianne over en zette deze voort onder de naam Jes! Dance Center. 

 

Van 2019 tot en met 2022 was Jesca daarnaast als medeoprichtster, danseres, choreografe en dansdocente betrokken bij 'Project: Dans op Visite' een danscollectief dat zich inzet om dans aanbod te creëren voor bijzondere doelgroepen (o.a. ouderen). 


Iris Heijboer

 

Docente Moderne dans, Jazz dance mix en kids dance 

 

Opleiding

MBO dans goes en diverse cursussen.

 

Ervaring

Iris begon op jonge leeftijd met het volgen van verschillende soorten danslessen en besloot van haar grootse hobby haar beroep te maken. Ze liep stages en werkte reeds voor verschillende gerenomeerde dans- en balletscholen in Zeeland. En is op dit moment een veelgevraagd docente voor workshops in het werkveld bij o.a. scholen, zorginstellingen en dansscholen.

 

 

 


Tanja Platschorre Taalman

Assistent docent 

 

Opleiding

Docenten opleiding Stoas Hogeschool, ze gaf onder andere les bij Edudelta onderwijsgroep en  het Edudelta college.

 

Ervaring

Tanja is op jonge leeftijd begonnen met het volgen van dans- en balletlessen bij balletschool Lilianne Butler en heeft zich later doorontwikkeld binnen Jes! Dance Center. Ze volgt nu, na meer dan 20 jaar, nog steeds wekelijks klassiek ballet en moderne dansles. En ook haar dochter volgt les bij Jes! Dance Center, waardoor ze de wensen van onze leerlingen als geen ander begrijpt. Tanja is super fit,  naast haar danslessen traint ze ook nog eens om regelmatig mee te kunnen doen aan obstacle run's.

 

Tanja assisteert en ondersteunt onze docenten.