Docenten team

Jesca Donken                      Zakelijke en artistieke leiding. Docente Klassiek ballet, Moderne dans, Jazz dance mix en kids dance 

Opleiding: Codarts Bachelor of Dance in Education (Dansacademie Rotterdam) & MBO Dans (Goes). 

Uitwisselingsstudent aan de dansacademies van Kaapstad (UCT) en Parijs (IFPRO).

 

Ervaring: Tijdens haar dansstudies in Goes en Rotterdam deed Jesca ervaring op als dansdocente bij verschillende (dans)scholen in onder andere Nederland, België en Zuid-Afrika. Daarnaast liep ze stage bij dansgezelschappen zoals Zenith Dance Company (Bombay, India), Stopgap (Guildford, UK) en Conny Janssen Danst (Rotterdam, Nederland). Ook danste Jesca mee in verschillende uiteenlopende producties.

 Tijdens haar afstudeerperiode aan Codarts (2016) startte Jesca haar eigen bedrijf: Jes! Dance. Hiermee verrichte ze de afgelopen jaren werkzaamheden voor onder andere Cultuur Educatie Zeeuws-Vlaanderen, DanZee, Health Center Bodyline, SVRZ, Il Cigno dansstudio's en vele andere opdrachtgevers in Nederland en België. 

 

Ook was Jesca van 2016 tot en met 2018 als dansdocente in dienst bij Balletschool Lilianne Butler. In 2018 nam ze de school van Lilianne over en zette deze voort onder de naam Jes! Dance Center. 

 

Sinds 2019 is Jesca daarnaast als medeoprichtster, danseres, choreografe en dansdocente betrokken bij 'Project: Dans op Visite' een danscollectief dat zich inzet om dans aanbod te creëren voor bijzondere doelgroepen (o.a. ouderen). 


Gaëlle Callewaert            Docente  Jazz dance mix en kids dance 

Opleiding: Fontys Dansacademie Tilburg, Bachelor specialisatie Contemporary Urban.

 

Ervaring: Gaëlle begon al op zeer jonge leeftijd met dansen. In haar tienerjaren hield ze zich vooral bezig met commercial en hiphop ook richtte ze diverse danscrews op. Haar eerste ervaring voor het grote publiek was in 2012, met haar deelname aan de eerste editie van 'Belgium's got talent'. Met haar toenmalige crew 'Transpopperz' bereikte ze de halve finale.

In 2014 besloot Gaëlle dat ze zich wilde ontwikkelen tot allround danseres en startte ze een opleiding aan de Fontys Dansacademie in Tilburg, waar ze in 2018 afstudeerde. Sindsdien kon je haar terugvinden in verschillende producties; o.a. Pinocchio, Tinkling I, K3 20 Jaar, cruiseschip always cruises (edilson show paris) en Madagascar the Musical. Sinds 2018 tot werkt Gaëlle ook in Nederland bij theater compagnie Corpo Maquina, waarmee ze door heel Nederland toerde met de voorstelling Portraits. 

Gaëlle heeft de afgelopen jaren lesgegeven bij verschillende dansscholen waaronder The Spot in Gent. Ook verzorgd ze regelmatig workshops bij diverse instellingen en scholen in Nederland en België. 


Visie

De docenten van JDC vinden het belangrijk dat leerlingen zich gezien en gewaardeerd voelen, zichzelf kunnen zijn binnen de school en de danslessen.

 

We werken vanuit een positieve stimulans, zien gezelligheid als een belangrijk lesdoel, voorzien de leerlingen van oprechte opbouwende en enthousiasmerende feedback, ondersteund door professionele vakkennis en danstechniek. Dit om de leerlingen vertrouwen te geven. Zo willen wij ervoor zorgen dat onze leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen, kunnen schitteren als dansers en hen op een veilige manier plezier laten beleven aan dans!

 

Naast het uitdagen van de leerlingen, vinden de docenten van JDC het belangrijk om ook zichzelf te blijven uitdagen en vernieuwen. Dit doen zij onder andere door het volgen van cursussen en het bezoeken van voorstellingen. Om zo de leerlingen te kunnen blijven verrassen met diverse, eigentijdse, creatieve en plezierige lessen!