Docenten team

Jesca Donken                      Zakelijke en artistieke leiding. Docente Klassiek ballet, Moderne dans, Jazz dance mix en kids dance 

Opleiding: Codarts Bachelor of Dance in Education (Dansacademie Rotterdam) & MBO Dans (Goes). 

Uitwisselingsstudent aan de dansacademies van Kaapstad (UCT) en Parijs (IFPRO).

 

Ervaring: Tijdens haar dansstudies in Goes en Rotterdam deed Jesca ervaring op als dansdocente bij verschillende (dans)scholen in onder andere Nederland, België en Zuid-Afrika. Daarnaast liep ze stage bij dansgezelschappen zoals Zenith Dance Company (Bombay, India), Stopgap (Guildford, UK) en Conny Janssen Danst (Rotterdam, Nederland). Ook danste Jesca mee in verschillende uiteenlopende producties.

 Tijdens haar afstudeerperiode aan Codarts (2016) startte Jesca haar eigen bedrijf: Jes! Dance. Hiermee verrichte ze de afgelopen jaren werkzaamheden voor onder andere Cultuur Educatie Zeeuws-Vlaanderen, DanZee, Health Center Bodyline, SVRZ, Il Cigno dansstudio's en vele andere opdrachtgevers in Nederland en België. 

 

Ook was Jesca van 2016 tot en met 2018 als dansdocente in dienst bij Balletschool Lilianne Butler. In 2018 nam ze de school van Lilianne over en zette deze voort onder de naam Jes! Dance Center. 

 

Sinds 2019 is Jesca daarnaast als medeoprichtster, danseres, choreografe en dansdocente betrokken bij 'Project: Dans op Visite' een danscollectief dat zich inzet om dans aanbod te creëren voor bijzondere doelgroepen (o.a. ouderen). 


Visie

De docenten van JDC vinden het belangrijk dat leerlingen zich gezien en gewaardeerd voelen, zichzelf kunnen zijn binnen de school en de danslessen.

 

We werken vanuit een positieve stimulans, zien gezelligheid als een belangrijk lesdoel, voorzien de leerlingen van oprechte opbouwende en enthousiasmerende feedback, ondersteund door professionele vakkennis en danstechniek. Dit om de leerlingen vertrouwen te geven. Zo willen wij ervoor zorgen dat onze leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen, kunnen schitteren als dansers en hen op een veilige manier plezier laten beleven aan dans!

 

Naast het uitdagen van de leerlingen, vinden de docenten van JDC het belangrijk om ook zichzelf te blijven uitdagen en vernieuwen. Dit doen zij onder andere door het volgen van cursussen en het bezoeken van voorstellingen. Om zo de leerlingen te kunnen blijven verrassen met diverse, eigentijdse, creatieve en plezierige lessen!